taxis mataro imagen  

Alejandro Cabrera

Serveis de taxi a Mataro

 
  Inici ::
   
 

La ciudad de Mataro

Situació: 
Mataró és una localitat situada a la costa del mar Mediterrani. És la capital de la comarca del Maresme i es troba a uns trenta quilòmetres al nord de la ciutat de Barcelona. 
Situat al litoral, entre Cabrera de Mar i Sant Andreu de Llavaneres. Costa arenosa amb una regressió marina important. Pinedes, alzinars, suredes i garrigues. Per l’oest limita amb Argentona i Dosrius.
L'autopista C-32 comunica el municipi amb Barcelona i la N-II amb la resta de la comarca. A Mataró neix la C-60 que comunica amb Granollers i enllaça amb l'AP-7. La carretera comarcal C-1415 arriba fins a Mollet del Vallès passant per Argentona.  Font: http://es.wikipedia.org/wiki/Mataró 

Ajuntament: 
Al capdavant l'alcalde Joan Antoni Baron, situat a la riera, centre neuràlgic de la ciutat. 
Des de 1979 el seu ajuntament està governat pel Partit Socialistes de Catalunya (PSC). 
A la ciutat es troba també la seu el Consell Comarcal del Maresme Governat pel PSC. 

Monuments: 
Llocs d'Interès [edita] Basílica de Santa Maria de Mataró. Del segle XV, transformada en edifici renaixentista en el segle XVII. A l'interior es conserva el retaule gòtic. 

Les Muralles de Mataró. Obra construïda entre 1569 i 1600, segons projecte de l'enginyer reial Jorge de Setara. Es poden veure trams a la Muralla dels Genoveses –recentment restaurada- , a la Muralla i sobre el Camí Reial. 

Cases Milà i Escolá. Edificis que mantenen la imatge que probablement tenien les cases mataronines del segle XVI. Façanes revocades i arrebossades amb colors naturals, portals emmarcats amb pedra picada i finestres ornamentades d'estil gòtic tardà. 

Museu Arxiu de Santa Maria i casa Escolá. Amb una notable col·lecció d'iconografia barroca. Conserven a la façana elements gòtics tardans del segle XVI. Juntament amb la casa contigua, havien conformat una masia de tres cossos, Can Seguí. 

Casa Serra Arnau. Edifici del segle XVI situat al Carreró, pràcticament és l'únic exemple d'arquitectura civil d'aquesta època que queda a Mataró. És una construcció típicament renaixentista. Al voltant de l'any 1920 l'Ajuntament de Mataró va adquirir l'immoble, que va reformar i va modificar profundament. Actualment alberga el Museu de Mataró. 
Creu de Terme. Erigida en 1562, és una reconstrucció de l'original, realitzada l'any 1942. Les restes de l'antiga, destruïda parcialment el 1936, es troben al Museu de Mataró. La Creu de Terme es trobava extramurs. 

Ermita de Sant Simó. Segona meitat del segle XVI. Consta d'una sola nau coberta amb teulada. 

Can Tria de Mata. Masia amb torre del segle XVI.

Torre de Can Palauet. La torre i la masia de Can Palauet són al veïnat de Cerdanyola, des d'on dominen la riera d’Argentona. La part principal de la masia es compon de tres cossos irregulars, amb planta baixa i pis, inicialment separats de la torre. El cos principal té un portal rodó adovellat i un finestral del segle XVI. 

Ermita de Sant Martí de Mata. Documentada al segle XI, però molt transformada. Consta d'una sola nau sense absis, coberta amb volta cilíndrica circular. Antiga parròquia rural. 

Ermita de Sant Miquel de Mata. Consagrada el 1448, és d'estil gòtic tardà, d'una sola nau amb tres trams, coberta de voltes gòtiques. La sagristia està formada per petits cossos addicionals. 
Can Llorel. Avui és Can Fradera. Conserva a la façana finestres gòtiques tardanes (segle XVI) i l'escut d'armes de la família Llorel, d'estil renaixentista. El subsòl de la casa, igual que el de la plaça, conté restes i mosaics d'època romana. 

La plaça Gran. És el cor del Mataró vell. La planta actual de la plaça correspon a l'ampliació realitzada l'any 1773 de la petita plaça medieval. Moltes cases de la plaça encara tenen imatge barroca, com Can Bosco o casa de la Fuente (segle XVII) amb les armes de la ciutat esculpides a la façana. Als carrers dels voltants cal esmentar:  Can Ricardo (segle XVIII) A la cantonada dels carrers de Beata Maria i de Santa Maria. 
Festes: 
La festa local de Mataró és "La festa de Les Santes" que es celebra a finals de juliol. Durant aquestes festes es fan populars actes tradicionalment propis de la cultura mataronina.

Mataró, al llarg de l'any, celebra les festes de tots els seus barris.   

La setmana Santa, també és un esdeveniment cultural de gran importància, on els ciutadans col.laboren en les processons. 
Història: 
La ciutat de Mataró té el seu origen en l'època romana, donant constància d'això la "Vil.la Torre Llauder" de finals del segle I aC. que quedava als afores de les muralles de l'antiga "Iluro", nom romà de Mataró. S'han trobat recentment per tots els carrers del nucli antic restes de "Iluro" quedant a la vista en alguna cèntrica plaça fonaments de cases i fins i tot zones de clavegueram. 

L'aspiració contínua de desfer-se de la jurisdicció feudal, al segle XVI, va fer crear una defensa permanent de la vila per a la seguretat dels seus habitants. L'any 1480 el rei Ferran el Catòlic va atorgar el privilegi d'incorporar-se definitivament a la Corona, que representava també la formació definitiva del municipi de Mataró. Durant el segle XVI va quedar enllestida la muralla. 
En el segle XVI Mataró era una petita vila edificada al voltant de l'església de Santa Maria i de la Plaça Gran. El seu important i progressiu creixement econòmic i demogràfic va fer necessari i a la vegada possible la construcció d'una segona muralla i la incorporació de nous espais urbans. 

Les Muralles de Mataró, construïdes entre 1569 i 1600 van ser projecte de l'enginyer reial Jorge de Setara. Es poden veure trams de la muralla actualment al carrer "Muralla dels Genoveses" (recentment restaurada). 

El projecte de emmurallat de la vila es va allargar més de trenta anys a causa de l'escassetat econòmica i les disputes sobre el traçat d'aquesta. En el moment d'aixecar els murs, part de la ciutat que correspondria al Camí Reial.


aquesta informació està treta del web http://www.pueblos-espana.org/cataluna/barcelona/mataro/ , en castellà i traduïda per translate de google http://translate.google.es/translate_t #